Over ons

Oprichting en Doelstelling

De Stichting Klassieke Muziek Vlissingen is een initiatief van een aantal burgers die Vlissingers en bezoekers van de stad in contact brengen met klassieke muziek, o.a. door concerten te geven in de openbare ruimte.

In dit corona-jaar is de muziek die aanvankelijk gepland werd op de Oude Markt uitgeweken naar de Sint Jacobskerk aan de Oude Markt 2.

Naleving van de overheidsvoorschriften ter vermijding van infectie wordt daarmee mogelijk door de regulering van aantallen bezoekers en ruimtelijke maatregelen in de Sint Jacobskerk.

De concerten zijn bedoeld voor de inwoners van de gemeente, bezoekers en toeristen. Wij zullen ons ook richten op jonge muziekliefhebbers en bevolkingsgroepen met een eigen sterke culturele identiteit. Wij hopen niet alleen vertier te bieden aan mensen die in Vlissingen aanwezig zijn, maar ook om uit heel Walcheren en van daarbuiten mensen aan te trekken.

Het zal om lichte en toegankelijke klassieke muziek gaan, maar wij hopen U evenzeer muziek te presenteren welke wellicht nog nieuw voor u is.