« terug naar het overzicht
14-09-2022 Sint Jacobskerk

Filmconcert: Blood and Sand

Waar zie je een filmklassieker als Blood and Sand nou mooier dan in een monumentale kerk? De Sint Jacobskerk vormt op woensdagavond 14 september het ultieme decor voor deze prachtige filmklassieker uit 1922. Stichtng Klassieke Muziek Vlissingen en Film by the Sea vieren het eeuwfeest van Blood and Sand met een filmconcert, uitgevoerd door pianist Daan van den Hurk van het Netherlands Silent Film Festival, bijgestaan door flamencogitarist Tijn van der Sanden en drums/percussionist Frank van der Star.

Rudolph Valentino (1895-1926), de grootste mannelijke ster van de zwijgende film, schittert als gedoemde stierenvechter in dit klassieke melodrama. Hij bevond zich ten tijde van Blood and Sand op het hoogtepunt van zijn roem. Een jaar eerder had het succes van The Sheik hem naar de A-status gelanceerd, die hij met Blood and Sand moeiteloos prolongeerde. Valentino speelt de onbezonnen stierenvechter Juan die, hoewel getrouwd met buurmeisje Carmen, bezwijkt voor de charmes van vamp Doña Sol. Het melodrama bereikt zijn climax, uiteraard, in de stierenvechtersarena. De naadloze montage van authentieke opnamen van stierengevechten en geacteerde scènes is nog steeds verbluffend.

Praktische informatie:

De voorstelling vindt plaats op woensdagavond 14 september om 20.00 uur.
De Sint Jacobskerk bevindt zich aan de Oude Markt 2 – Vlissingen (op ongeveer vijf minuten lopen van bioscoop CineCity).

Deze voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Film by the Sea Vlissingen.

Regie: Fred Niblo  Land: VS  Jaar: 1922  Lengte: 108 min  Genre: Drama  Taal: Silent met Engelse tussentitels  Duur: Cast: Rudolph Valentino, Lila Lee, Nita Naldi, George Field

NaamFilmconcert: Blood and SandStarttijd20:00
Datum14-09-2022Eindtijd
LocatieSint JacobskerkEntree17,50